Jag heter Petronella Eriksson och är legitimerad psykolog. Genom min verksamhet Kreativ Psykologi AB i Lund erbjuds samtal och psykoterapi utifrån KBT (kognitiv beteendeterapi) med inspiration från Acceptance and Commitment Therapy (ACT). 

Jag är utbildad vid Lunds universitet inom kognitiv beteendeterapi (KBT) och även inom psykodynamisk terapi (PDT). Som nämts arbetar jag hursomhelst främst utifrån KBT / ACT. Du som till exempel upplever problem med stress, oro/ångest, nedstämdhet/depression eller låg självkänsla är välkommen att kontakta mig. Vi lägger upp behandlingen efter dina behov. Ibland är en kortare samtalskontakt tillräckligt och ibland behövs en lite längre psykoterapi. Om du vill gå i KBT-terapi så börjar vi med att göra en kartläggning av de problem du upplever för att utveckla en förståelse och kunna välja lämpliga verktyg i arbetet mot förändring. Vi utforskar dina värderingar och arbetar fram mål utifrån dessa för att ha en riktning i behandlingen. I ACT läggs ett tydligt fokus på att komma i kontakt med vad som är viktigt för dig i livet för att sedan aktivt agera i denna värderade rikntning. Färdigheter i mindfullness utvecklas genom terapin som handlar om att bli mer förankrad i nuet och hitta ett annat förhållningssätt till hindrande tankar och känslor. 

Tidigare har jag arbetat som psykolog inom Region Skåne och Region Jönköpings län. Bland annat har jag jobbat med barn och ungdomar med funktionsvariation och deras nätverk. Jag har också utbildat mig inom teater och utvecklat mindfullness-övningar med inspiration från teaterträning. 

Vi träffas i Lund, på Sankt Lars väg 44A eller via digital plattform om du önskar det. 
Kika gärna in på min hemsida för mer information: https://www.kreativpsykologi.se/
Varmt välkommen att kontakta mig. 


KontaktPetronella Eriksson
AdressSunnanväg 18O
222 26 Lund
Telefon0760-29 60 97
Mobil0760-29 60 97
E-post petronella@kreativpsykologi.se
Hemsida https://www.kreativpsykologi.se/
Legitimation leg. Psykolog
Besöksadress
Sankt Lars väg 44A
222 70 Lund
Telefon: 0760-29 60 97
E-post: petronella@kreativpsykologi.se
Län/kommun: Skåne län, Lund, Sweden
Språkkunskaper
  • English
Utbildning
Psykologprogrammet, Lunds universitet
Utbildad inom kognitiv beteendeterapi (KBT) och psykodynamisk terapi (PDT). (Längd: 6 år)

Verksamhetsområden och inriktningar:

Område Inriktning
  • Psykoterapi
  • Kognitiv beteendeterapi
  • Psykodynamisk psykoterapi
  • Vuxen/Individ - Klinisk psykologi
  • Fobier
  • Stressrelaterad ohälsa
  • Ångestsyndrom