Ylva Havemose här. Jag är utbildad i psykodynamisk terapi (PDT), kognitiv beteendeterapi (KBT) och interpersonell psykoterapi (IPT) vid Göteborgs universitet. Jag har tidigare arbetat inom primärvård och jobbar nu på en psykiatrisk mottagning för vuxna vid sidan om det egna företaget. Tillsammans med min man Dan Havemose driver jag Havemose psykologi som just nu i första hand erbjuder psykodynamisk terapi online, men vi finns också på plats i Rättvik. 

Psykodynamisk terapi kan vara så mycket. Jag jobbar affektfokuserat och relationsinriktat. Det innebär att jag tänker att många av de problem vi människor brottas med hänger ihop med våra känslor och relationer. Våra känslor är ofta just kopplade till våra relationer, antingen till andra eller till oss själva. Därför behöver vi människor vara i kontakt med våra känslor för att få rätt information om hur relationer/situationer/verkligheten är. 

Utifrån våra tidigare erfarenheter kan vissa känslor eller behov väcka ångest, och den här ångesten försöker vi bli av med på olika sätt genom försvar. Det är faktiskt ofta dessa försvar som ställer till det för oss. Eller snarare så här; ofta har försvaren hjälpt oss att överleva/komma framåt/hantera svåra situationer, men så lever vi under andra förutsättningar och plötsligt passar inte de inlärda försvaren den nuvarande situationen. Därför kan terapin behöva handla om att identifiera vilka försvar du håller på med (medvetet och omedvetet), kanske behöver vi förstå varifrån de kommer och vilken funktion de har fyllt, för att sedan öva på att släppa dem. Stå ut med ångesten. Och då, när vi släpper försvaren, står ut med ångesten, då... då kan vi komma i kontakt med känslor och behov som är sanna. Som berättar viktiga saker för oss. Som hjälper oss att göra val som leder till att vi blir mer levande som människor. 

Om du väljer att gå i terapi hos mig kan du räkna med att jag är engagerad, nyfiken och aktiv. Jag gör mitt bästa för att du och jag ska hitta det sätt som hjälper dig dit du vill, vare sig det är förändringar i den yttre eller inre världen du vill åt. 

Välkommen att höra av dig via vår hemsida om du vill boka en tid. 

Med värme
Ylva Havemose


Jag finns på också instragram: @havemosepsykologi


KontaktYlva Havemose
Adress Rättvik
Hemsida havemosepsykologi.se
Legitimation leg. Psykolog
Utbildning
Psykologprogrammet, Göteborgs universitet
Examen 2020. (Längd: 5 år)

Verksamhetsområden och inriktningar:

Område Inriktning
  • Psykoterapi
  • Interpersonell terapi (IPT)
  • Kognitiv beteendeterapi
  • Psykodynamisk psykoterapi