Neurovetenskaplig term som används om hur processer i en individs hjärna kopplas samman med processer i en annan eller flera andra individers hjärnor via signaler som går från hjärnornas sätt att styra mimik, kroppshållning, tonfall, röstläge och (hos människor) verbalt beteende.
Denna sammankoppling gör att individerna formar sitt sätt att uppfatta, känna och utveckla behov och motiv, attityder och värderingar genom det sätt som de inverkar på varandra. Komplexa sätt att tänka, känna och sträva tar form på ett sätt som de inte skulle kunna göra för varje individ utan hjärnornas kontakt med varandra.
Detta är ett naturvetenskapligt sätt att beskriva interpersonella och transpersonella fenomen. Olika former av andlighet, konstruktivism (speciellt socialkonstruktiviusm), mysticism och filosofisk idealism förklaras därmed i enlighet med den filosofiska materialismens grundtankar.
Relaterade sökord: intersubjektivitet, insiktsdialog, konnektom, spegelneuron, transpersonell.
Ordformer: hjärna till hjärna-kopplingen, hjärna till hjärna-kopplingens, hjärna till hjärna-kopplingar, hjärna till hjärna-kopplingarna, hjärna till hjärna-kopplingars, hjärna till hjärna-kopplingarnas.
Skrivs även: hjärna-till-hjärna-koppling, hjärna-till-hjärna koppling.
["Neurovetenskaplig","interpersonella","spegelneuron","transpersonella","intersubjektivitet","insiktsdialog","transpersonell","konstruktivism","mysticism","andlighet","idealism","verbalt beteende","konnektom"]